Van Gasteren en Meerman winnen Nederland-Japan Prijs

De Nederland-Japan Prijs 2004 is toegekend aan Louis van Gasteren en zijn echtgenote Joke Meerman. Dat maakte de Universiteit Leiden dinsdag bekend. Van Gasteren en Meerman krijgen de tweejaarlijkse prijs, waaraan een bedrag van 25.000 euro is verbonden, omdat ze zich meer dan tien jaar hebben ingezet om de Japanse en Nederlandse cultuur aan een groot publiek te presenteren. Dat deden zij met het boek ‘In een Japanse stroomversnelling’, de gelijknamige film en het boek ‘De eeuwige rijst met Japansche thee’. Minister Brinkhorst van Economische Zaken reikt de prijs maandag 16 februari uit in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden.

De Nederland-Japan Prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een of meer Nederlandse of Japanse instellingen of personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de culturele, wetenschappelijke of economische bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Japan. De Stichting 400 jaar Nederland-Japan riep hem in het leven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×