Gemeenten willen niet fuseren

Voorhout en Sassenheim willen niet samen met Warmond in een gemeente opgaan. Dat hebben de twee gemeenten woensdag aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holand laten weten. Voorhout en Sassenheim volgen de mening van de inwoners die zich vorige week in een referendum konden uitspreken. De twee gemeenten willen wel kijken naar de mogelijkheden voor een zogenaamde niet-vrijblijvende samenwerking tussen Voorhout, Sassenheim en Warmond.

Het kleinere Warmond hoopt op intensieve samenwerking met andere gemeenten. Het kijkt niet alleen naar Voorhout en Sassenheim maar ook naar Noordwijk en Oegstgeest. Als samenwerking niet mogelijk blijkt te zijn, is een fusie wat betreft Warmond onontkoombaar. Gedeputeerde Staten vinden vooral Warmond niet sterk genoeg om zelfstandig te blijven bestaan.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×