Benefietavond voor slachtoffers aardbeving Iran

Het Leidse Volkshuis en Cultureel Centrum De X organiseren op zaterdag 7 februari een speciale Benefietavond voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Bam, Iran. Het idee voor deze avond ontstond twee weken geleden en in de tussentijd is er een divers programma samengesteld met muziek, dichters, dans, film, dj’s en kunst, dat in drie ruimtes in Het Leidse Volkshuis zal plaatsvinden. Alle artiesten treden gratis op en ook de posters en flyers zijn gratis gedrukt. De avond wordt geopend door burgemeester Lenferink. De opbrengst van de avond gaat naar het Comité BAM, dat ervoor zorgt dat het geld direct terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben. De avond begint om 20.00u en eindigt rond 02.00u. Het Leidse Volkshuis bevindt zich aan de Apothekersdijk in Leiden. De toegang is € 10,-.

Het programma behelst o.a. de volgende optredens:

– Het Iraanse duo Richak met moderne Iraanse muziek;
– De percussiegroep John May Ensemble die opzwepende Afrikaanse percussie ten gehore brengt;
– Het Ensemble Ahlam Shargya olv. Ali Achkouder met traditionele en moderne Koerdische muziek;
– Het Leidse trio Dempsey met Nederlandstalige volksmuziek op gedichten;
– Een voor de gelegenheid samengestelde groep die Indiase muziek brengt;
– Dansoptredens van Sar Gelin met Iraanse en Oezbeekse dansen en de eigen dansgroep van Pars;
– De Somalische dichteres Sahro Mohammed;
– De recente Iraanse film ‘Ten’ van regisseur Abbas Kiarostami;
– DJ Farhad, nationaal maar ook internationaal bekend van vele Iraanse feesten die de avond afsluit.

Tijdens de avond zullen een aantal kunstenaars waaronder Gijs Donkers, Loek Weijts en Rahi Rezvani een kunstwerk maken dat aan het eind geveild zal worden. Verder zijn er natuurlijk ook Iraanse hapjes verkrijgbaar. Het programma is onder voorbehoud.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×