GroenLinks presenteert verkeers- en vervoersplan

Onder de titel ‘Leiden laat het (niet) spaak lopen’ presenteert GroenLinks woensdag haar visie op de toekomst van de mobiliteit in Leiden. Met deze nota wil de partij haar inbreng in de discussie over het gemeentelijk verkeer en vervoerplan bekend maken. GroenLinks kijkt op basis van vier principes naar het verkeer en vervoer in Leiden. Dit zijn de principes van de sociaal sterke stad, de duurzame en leefbare stad, de economische stad en de regionale stad.

GroenLinks zou het liefst zien dat mensen de auto zo min mogelijk gebruiken. In Leiden speelt een aantal specifieke problemen op het gebied van het autoverkeer. Volgens GroenLinks zijn deze alleen op te lossen door het nemen van drastische maatregelen in de autocirculatie.

Binnen het verkeer- en vervoersplan staan wat GroenLinks betreft de fiets en de voetganger en hun wegen in en naar de stad centraal. Zo wil de partij dat er vanuit elke week minstens één sociaal veilige fietsroute naar de binnenstad komt.

De RijnGouweLijn vormt na de realisatie de ruggegraat van het openbaar vervoer in Leiden, dat wordt aangevuld met een systeem van lijnbussen, oproepbare busjes en de (OV)taxi. Deze fijnmazige openbaar vervoernetwerken zijn een levensader door en voor de stad, aldus GroenLinks.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×