Marijnissen geeft gastcollege in Leiden

Aanstaande donderdag zal SP-voorman Jan Marijnissen om 15.00 uur op de faculteit Letteren (geschiedenis) in studiehuis Plexus een gastcollege verzorgen over zijn plan voor een “Huis der Historie”. Voorafgaand zal Marijnissen een bezoek brengen aan museum Naturalis. Marijnissen toont zich bezorgd over het historisch besef van de Nederlanders en de aandacht voor de Nederlandse geschiedenis. Als reactie daarop lanceerde Marijnissen het plan om ter versterking van het historisch besef een nationaal historisch museum op te richten.

’s Avonds vindt er een debat plaats over het “Huis der Historie”. Vanaf 20.00 uur is er een forumdiscussie in De Waag. Na een toespraak van Jan Marijnissen gaan Patrick van der Duin (onderzoeker TU Delft) en Wim van der Weiden (voormalige directeur van Naturalis) met elkaar in discussie over het “Huis der Historie”. Dit debat zal worden geleid door presentatrice Jacobine Geel. De zaal gaat om 19.30 uur open en de toegang is gratis.

Programma

15.00 uur: Gastcollege over het “Huis der Historie”, Universiteit Leiden faculteit Letteren (geschiedenis). Studiehuis Plexus (Kaiserstraat 25 te leiden).

20.00 uur: Openbare avond in De Waag over “Huis der Historie”. Toespraak Jan Marijnissen, forum met Patrick van der Duin en Wim van der Weiden o.l.v. Jacobine Geel.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×