Gemeente Den Haag steekt miljoen euro in RTV West

D66-kamerlid Bert Bakker stelt kamervragen over de toekomst van Radio TV West. Bakker vindt dat staatssecretaris Van der Laan ervoor moet zorgen, dat de regionale omroep behouden blijft. Dat meldt RTV West. Volgens Bakker kan RTV Rijnmond de functie van rampenzender in het West-gebied niet overnemen. Bovendien vindt hij dat de 1,5 miljoen inwoners van het zendgebied recht hebben op een regionale omroep ‘als spiegel van de samenleving’.

Het kamerlid vraagt de staatssecretaris ook de provincie op haar verantwoordelijkheid te wijzen. Bakker vindt het niet juist dat de provincie de gemeente Den Haag onder druk zet om mee te betalen aan het reddingsplan van Radio TV West. De gemeente Den Haag heeft inmiddels laten weten wel degelijk geld in West te zullen steken.

“De gemeente Den Haag steekt circa 1 miljoen euro in Radio TV West,” Dat zei de Haagse wethouder Stolte maandag. Stolte reageert hiermee op de verwarring die vrijdag ontstond tijdens een commissievergadering van Provinciale Staten.

Een meerheid in Provinciale Staten stelde dat de gemeente Den Haag en het stadsgewest Haaglanden moeten meebetalen aan het reddingsplan van Radio TV West. Zoniet, dan gaat woensdag de stekker eruit. De gemeente Den Haag heeft in een brief laten weten dat ze onder meer educatieve programma’s financiert, stadsradio koopt voor RTV West en helpt bij het verminderen van de torenhoge huiskosten. Ook het stadsgewest Haaglanden heeft steun toegezegd.

Radio West meldde maandag overigens dat de luistercijfers van 89.3 Radio West vorige maand gestegen zijn. In december had 89.3 Radio West nog een marktaandeel van 6 procent. In januari is dat gestegen naar 7 procent. Sinds 89.3 Radio West, afgelopen najaar, terugkeerde naar de vertrouwde programmering met muziek zitten de luistercijfers in de lift.

Leiden RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×