RTV West definitief weg uit Leiden

De regionale omroep RTV West sluit de Leidse studio aan de Oude Rijn. Een jaar geleden kondigde de zender al aan de studio’s in Leiden en Gouda te willen afstoten. De omroep verkeerde toen op de rand van een faillissement, maar kwam later toch terug op het voornemen om uit Leiden te vertrekken. Toenmalig directeur Dink Binnendijk wilde juist de samenwerking met de lokale omroep Holland Centraal versterken. De twee omroepen delen het pand. In oktober verlaat West de Leidse studio, zo heeft men Holland Centraal inmiddels laten weten. Holland Centraal komt hierdoor in grote problemen, omdat deze omroep de huur niet alleen kan opbrengen.

Met verhuurder DTZ Zadelhoff zoekt Holland Centraal momenteel naar een oplossing, maar eenvoudig zal dat niet zijn. De omroep is onder meer afhankelijk van zeer kostbare speciale aansluitingen op de glasvezel van Casema. Deze verbindingen zijn niet alleen erg duur, maar kunnen ook niet overal worden aangelegd.

Leiden RTV West


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×