Radio West ziet marktaandeel stijgen

Het marktaandeel van Radio West is in de laatste meetperiode gestegen naar 7,6%. Daarmee wordt de stijgende lijn voorzichtig voortgezet, zo concludeert de omroep. Het marktaandeel groeit sinds West in oktober 2003 terugkeerde naar een programmering met nieuws, muziek en gevarieerde programma’s.

De luistercijfers van Bureau Intomart laten al sinds de introductie van het nieuwe format een stijgende lijn zien. In november 2003 noteerde 89.3 Radio West een aandeel van 5,6% onder luisteraars van 10 jaar en ouder; in februari 2004 haalde de zender voor het eerst weer de 7%-grens. In de huidige cijfers, die gebaseerd zijn op de meting in de periode mei/juni, is het gemiddeld marktaandeel gestegen tot 7,6%.

In de praktijk blijkt dat nieuwszenders in de zomermaanden altijd iets hoger scoren, waarmee de stijging deels relatief is. Een echte uitschieter is de hoge score voor het inbelprogramma ‘het Gesprek van de Dag’, dat elke werkdag tussen 18 en 19 uur wordt uitgezonden. Het programma noteert een gemiddeld aandeel van 11,8% en op dinsdag zelfs 15,8%.

Leiden RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×