SP: "Reizigers willen lokettarief NS niet"

Een overgrote meerderheid (93%) van de treinreizigers wijst het plan van de NS om 50 eurocent meer te betalen voor kaartjes aan het loket af. Dit blijkt uit een enquête van de SP onder bijna 2.000 mensen op ruim 20 stations. Maandag zal de SP aan de treinreizigers de resultaten van de enquête uitdelen en hen oproepen in actie te komen tegen het lokettarief. Tussen 10.30 en 11.30 zal SP Tweede Kamerlid Arda Gerkens samen met Leidse SP-ers actiekaarten uitdelen voor station Leiden Centraal.

SP-Kamerlid Arda Gerkens is initiatiefnemer van de enquête: “Ik vind het jammer dat de NS met plannen komt die op zo weinig steun van haar klanten kan rekenen. Als de NS zelf onderzoek onder haar reizigers had gedaan dan was ze wellicht tot andere inzichten gekomen. Maar het is nog niet te laat. Het is nu nog mogelijk voor de NS om de lokettarieven af te blazen. Net zoals vele andere treinreizigers wil ik de NS daar ook toe oproepen.”

Het SP-onderzoek toont verder aan dat 86 procent van de reizigers de tarieven nu al te hoog vindt en dat 94 procent het tijd vindt dat de overheid in gaat grijpen. Gerkens: “De treinreizigers geven duidelijk aan dat het roer om moet. Sinds de verzelfstandiging van de NS worden de reizigers keer op keer getroffen door verslechteringen. Slechte service, slechte kwaliteit en hoge tarieven maken duidelijk dat de NS niet als verzelfstandigd bedrijf goed kan functioneren. Deze verzelfstandiging moeten we dan ook snel terugdraaien.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×