Schaapscheren bij het Koetshuis

Bij het Koetshuis in de Leidse Hout, worden op zondag 21 maart van 14.00u tot 16.00u schapen geschoren. Met een korte vacht hebben de schapen veel minder last van ongewenste beestjes, zoals maden. Daarom worden de dieren tegenwoordig vroeg in het jaar geschoren. Het scheren gebeurt onder leiding van Cor Geus van kinderboerderij Merenwijk, samen met enkele vrijwilligers. Naast het schaapscheren zijn er ook demonstraties van het spinnen met een spinnewiel. De middag sluit goed aan bij de kijk- en doe-tentoonstelling ‘Schaap en wol’, die tot eind april te zien is in het Koetshuis. Bezoekers kunnen wol kaarden met een kaardemolen of borstels, en een draad spinnen met een spintol. Voor kinderen zijn er leuke knutselactiviteiten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×