17-jarige Katwijker ernstig gewond door luchtdrukpistool

Een 17-jarige Katwijker is afgelopen zaterdag ernstig verwondt door een kogeltje uit een luchtdrukwapen. Het kogeltje uit het wapen raakte de jongeman in het oog. Hij is overgebracht naar het Medisch Centrum in Leiden (LUMC). Daar kwam vast te staan dat hij het oog moet missen. Er is een 16-jarige leidenaar aangehouden.

Het incident speelde zich af in Rijnsburg nabij het erf van een woning aan de Hendrik ter Brugghenstraat. Daar waren meerdere jongeren aanwezig. Diverse jongeren zijn in de loop van zaterdag en zondag verhoord. Hoe de jongeren aan het wapen zijn gekomen en de ware toedracht zijn vooralsnog onduidelijk.

In de verhoren spreken de jongeren elkaar tegen. De verklaringen over de aanwezigheid van het wapen verschillen sterk en lopen uiteen van; het vinden in de bosjes het vinden in de slaapkamer. Duidelijk is dat de Katwijker zelf het wapen niet in handen heeft gehad.

Volgens de Nederlandse wetgeving is het verboden om een vuurwapen aan te schaffen. Een beginnend sportschutter mag echter al een luchtdrukwapen aanschaffen.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×