Acht aanhoudingen bij preventief fouilleren

De politie heeft zaterdagnacht tijdens een preventieve fouilleeractie in de binnenstad van Leiden acht aanhoudingen verricht. De politie controleerde in het uitgaansgebied Nieuwe Beestenmarkt/ Molen de Valk 1.150 mensen op het bezit van wapens. Er werden veertig auto’s gecontroleerd. Acht verdachten waren in het bezit van verdovende middelen of verboden wapens. Zij werden aangehouden en kregen een boete of dagvaarding. De reacties van de bezoekers van het gebied waren over het algemeen positief en meewerkend. De politie is niet ontevreden, maar zegt alert te blijven.

Het preventief fouilleren maakt deel uit van het totaalplan van gemeentebestuur, justitie en politie om de overlast in Leiden aan te pakken. Eén van de maatregelen is het preventief fouilleren in een aangewezen gebied. Het doel is de onveiligheidsgevoelens bij omwonenden en bezoekers positief te beïnvloeden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×