Herman met enkele van zijn nakomelingen.

Stier Herman overleden

De ‘Leidse’ Stier Herman is vanmorgen op de faculteit der diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht overleden. De bekende genetisch gemanipuleerde stier had te veel te lijden van artrose, zodat de dierenartsen hebben besloten het dier in te laten slapen. Sinds september 2002 vertoefde hij samen met de gekloonde koeien Holly en Belle in het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden als onderdeel van de permanente expositie biotechnologie.

Met zijn dertien jaar heeft Herman voor een rund een respectabele leeftijd bereikt. Volgens de regels van de wet zijn de resten van de stier direct vernietigd. Naturalis zal alleen de huid van het dier bewaren.

Leiden stierherman


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×