Duizenden hennepplanten en harddrugs in beslag genomen

De afgelopen weken heeft de politie Leiden-Noord op diverse plaatsen in de wijk hennepkwekerijen ontmanteld. In zeven woningen aan de Van Toornvlietstraat, de Albertine Agnesstraat, de Bernhardstraat, de Willem de Zwijgerlaan, de Theresiastraat, de Corantijnstraat en de Julianakade werden hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden bijna 2200 hennepplanten, twee kilo wiet en een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs (onder ander cocaïne, XTC, speed) inbeslaggenomen en vernietigd. Ook de apparatuur van de hennepkwekerijen werd vernietigd.

Een aantal bewoners werd direct door de politie aangehouden. Anderen werden op een later tijdstip gehoord. Bij een aantal woningen was de stroomvoorziening ten behoeve van de hennepteelt zó slecht aangelegd dat er sprake was van brandgevaar.

In de meeste gevallen werd ook de stroom illegaal afgetapt en waren de zekeringen in de hoofdaansluiting verzwaard. Medewerkers van NUON hebben hierom de stroom afgesloten en de elektrameter verwijderd. Pas na betaling van vaak duizenden euro’s (in sommige gevallen meer dan 10.000 euro) wordt de stroom in de woning weer door NUON aangesloten.

Bij de opsporing van de hennepkwekerijen heeft de politie gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. In enkele gevallen werd de politie getipt over het feit dat zich in de woning een hennepkwekerij bevond.

Tijdens een aktieweek in januari van dit jaar heeft de politie al een aantal weedkwekerijen in Leiden-Noord ontmanteld waarbij meer dan 2300 hennepplanten en bijbehorende apparatuur werden weggehaald.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×