Ruimere keus voor patiënten Diaconessenhuis

Vanaf vandaag kunnen patiënten van het Diaconessenhuis Leiden hun ontbijt en de broodmaaltijd ’s avonds uitkiezen van de broodbuffetwagen. De broodbuffetwagen is een wagen waarmee de voedingsassistenten bij de patiënten aan bed komt. De broodbuffetwagen komt nu al langs bij de patiënten voor het ontbijt.

 

Vanaf 5 april komt hier ook de avondbroodmaaltijd bij. Voorheen moest de patiënt een dag van tevoren al op geven wat hij als ontbijt of avondmaaltijd wil. De voedingassistenten noteerden dit en gaven dit door aan de keuken. Nu kan de patiënt a la minute een keuze maken uit de produkten waar hij op dat moment trek in heeft.

De broodbuffetwagen bevat diverse soorten brood, beschuit, crackers, zoet en hartig beleg. Ook zullen regelmatig extra’s worden verstrekt zoals krentenbrood of croissants. Maar de patiënt kan ook kiezen uit diverse warme pappen of yoghurt en vla.

De voordelen van het systeem zijn groot: de patiënt heeft een grotere keuze, kan de producten zien en kan hieruit direct kiezen en er worden minder voedingsmiddelen ongebruikt weggegooid omdat de patiënt er toch geen trek in had. De voedingsassistenten hebben meer contact met de patiënten en behoeven minder administratieve handelingen te doen.

Na de verbouwing van de centrale keuken – gereed begin 2005 – wil het Diaconessenhuis ook de warme maaltijd via een buffetwagen verstrekken waardoor ook de warme maaltijd a la minute kan worden gekozen. Aan de patiënten wordt dan hun warme maaltijd ’s avonds verstrekt in plaats van tussen de middag.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×