VVD-Wethouder Rogier van der Sande met de eerste Greenbag. (Foto: dienst Milieu en Beheer).

Wethouder Van der Sande neemt eerste Greenbag in ontvangst

In het voorjaar worden veel tuinen weer ‘zomer’ klaar gemaakt. De GFT-wijkcontainers kunnen zoveel afvoer van tuingroen niet aan. Naast de takkenwagen van de gemeente Leiden, die in het snoeiseizoen takkenbossen op afspraak ophaalt, is er nu ook de GreenBag. Vandaag werd het eerste exemplaar uitgereikt aan wethouder Van de Sande, in zijn functie van voorzitter van de GEVULEI. Hij ontving de eerste GreenBag uit handen van de coördinator van het Servicepunt Woonomgeving. De GreenBag is gratis af te halen. Kijk voor adressen op //www.leiden.nl/greenbag

Het aanbod van tuinafval is seizoensgebonden. In de lente en de herfst verdwijnt veel tuinafval in de containers voor restafval vanwege de beperkte inhoud van de GFT-containers. Dan zijn deze containers niet berekend op de grote hoeveelheden snoeiafval uit de tuin. De GreenBag biedt de oplossing voor dit probleem. De GreenBag maakt het mogelijk om grote hoeveelheden tuinafval aan te bieden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het bespaart ook verwerkingskosten.

Wat gaat er in de GreenBag?
De GreenBag is voor tuinafval zoals takken, struiken, gemaaid gras en bladeren. Het is niet toegestaan om tuinaarde, zand en graszoden in de GreenBag af te voeren. Dit kan namelijk vervuild zijn waardoor de verwerker het tuinafval niet accepteert. Tuinaarde, zand en graszoden moeten naar een bedrijf worden gebracht dat dit wel kan verwerken, bijvoorbeeld VLIKO in Leiderdorp. Als in de GreenBag tuinaarde, zand en graszoden worden aangetroffen, wordt deze niet meegenomen.

In de folder ‘Gebruik de GreenBag’, of op //www.leiden.nl/greenbag leest u de voorwaarden voor het gebruik van de GreenBag.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×