'Gevaar door uitblijven wateropslag Haarlemmermeer'

De bescherming van West-Nederland tegen het water komt in gevaar als er geen haast wordt gemaakt met de aanleg van een opslagplaats in de Haarlemmermeer. Die waarschuwing geeft het hoogheemraadschap van Rijnland woensdag. Door de discussie over de woningbouw in het gebied en de verdere uitbreiding van Schiphol loopt de aanleg van de opslagplaats, die in Zwaansbroek-West moet komen, ernstige vertraging op. Dat kan grote gevolgen hebben, aldus het hoogheemraadschap.

Rijnland waarschuwt dat in het westen van het land elke tien jaar op diverse plekken grote schade kan ontstaan als gevolg van wateroverlast. Dat brengt ernstige schade met zich mee voor zowel mens als dier. Vooral de Haarlemmermeer, die erg diep ligt, zou flink gedupeerd kunnen worden door de wateroverlast. Maar ook Schiphol zou in het uiterste geval gevaar kunnen lopen, vreest Rijnland.

Een ‘robuuster watersysteem, waarbij niet alleen vertrouwd hoeft te worden op onbetrouwbare weersvoorspellingen’, zou een einde moeten maken aan deze dreiging, meent het hoogheemraadschap. Dit moet dan wel binnen vijf tot tien jaar zijn gebeurd. Tien jaar later zijn volgens het hoogheemraadschap nog eens drie nieuwe opslagplaatsen nodig.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×