Archeologische vondsten in RMO

Ruim tweehonderd van de meest opvallende archeologische vondsten in Nederlandse gemeenten zijn vanaf donderdag te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dat meldt RTV West. Het is voor het eerst dat de vondsten allemaal tegelijk aan het publiek worden getoond. Door het werk van stadsarcheologen is veel bekend geworden over het huiselijk leven van stadsbewoners de afgelopen eeuwen.

De bezoeker van de tentoonstelling ‘Gat in de Stad’ kan onder meer een opgraving bezichtigen waar zaken te zien zijn als een 5000 jaar oude berentand, een Romeinse sluis en de reconstructie van een jongetje dat in 1300 in Eindhoven overleed en daar in 2002 in een graf werd teruggevonden. Gat in de Stad is tot stand gekomen in samenwerking met het Convent van Gemeentelijke Archeologen, dat dit jaar 25 jaar bestaat.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×