In september vorig jaar hield het comite een grote manifestatie op het Stadhuisplein. Een van de initiatiefnemers is Pvda-raadslid Hilde Jansen. Op de foto spreekt ze de menigte toe. (Archieffoto: Chris de Waard).

'Leiden tegen uitzetting' demonstreert mee in Amsterdam

Paaszaterdag 10 april om 13.00 vindt vanaf de Dam in Amsterdam een grote landelijke demonstratie plaats tegen het uitzettingsbeleid van minister Verdonk. De demonstratie wordt georganiseerd door het Platform Keer Het Tij, waarbij zo’n 400 organisaties zijn aangesloten. De actie wordt bovendien ondersteund door tal van Vluchtelingorganisaties, COS, Humanitas, Van Harte Pardon enz. Ook de Leidse initiatiefgroep LEIDEN TEGEN UITZETTING doet mee met de demonstratie en roept Leidenaren op mee te demonstreren.

Zoals bekend wil deze minister asielzoekers, gezinnen met kinderen en alleenstaanden, die al jaren in Nederland wonen zonder pardon en zo snel mogelijk naar het land van herkomst sturen. Niet alleen voor asielzoekers zelf maar ook voor allen die achter hen staan is dit onverteerbaar en wordt dit beleid als onmenselijk ervaren.

In het hele land en ook in Leiden hebben tal van protestacties plaatsgevonden tegen dit harde Nederlandse asielbeleid. Het kabinet lijkt echter onwrikbaar, terwijl de steun in de maatschappij voor een ruimhartig pardon massaal is. Met de grote landelijke demonstratie op 10 april zal deze massale steun voor een ruimhartig pardon zichtbaar en hoorbaar zijn.

De Leidse demonstranten verzamelen op 10 april tussen 11.30 en 11.5 in de Leidse Stationshal. Gewapend met spandoeken en andere creatieve uitingen zullen we deelnemen aan de grote landelijke demonstratie. Leiden blijft zich verzetten tegen de dreigende uitzetting van de in Leiden wonende 58 asielzoekers/gezinnen.

Leiden leidentegenuitzetting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×