Leen Gottschal, beheerder van Stevenshage, heeft de Erkenning in ontvangst genomen en kreeg daarnaast een cheque van € 10.000. (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Dierenasiel ‘Stevenshage’ viert feest om erkenning

Gisterochtend heeft de directeur van de Landelijke Dierenbescherming, de heer Wijnand van de Giessen, de officiële uitreiking verricht van de Erkenning aan Dierenasiel Stevenshage. Dit keurmerk is voor dierenasielen die voldoen aan de strenge eisen, zoals dat is vastgelegd in de erkenningsregeling dierenasielen. Carla van Viegen en Esther Majoor van de werkgroep Erkende Asielen van de Dierenbescherming waren op speciaal verzoek ook aanwezig, omdat zij zich in het bijzonder hebben ingespannen voor Stevenshage om de erkenning te krijgen.

In zijn toespraak gaf de heer van de Giessen aan dat de erkenning van groot belang is voor het dierenasiel, want op termijn zullen veel gemeenten en instanties alleen nog willen samenwerken met erkende asielen. De verwachting van de Landelijke Dierenbescherming is dat er aan het eind van 2004 circa 20 tot 25 asielen van de in totaal 110 landelijke asielen officieel erkend zullen zijn. Stevenshage is het negende erkende dierenasiel in Nederland.

Ook stond Van de Giessen stil bij het plotselinge overlijden van de voorzitter van het bestuur van Stevenshage, Hinne Reilingh, op 10 januari jongstleden. Zijn gedrevenheid om voor alle dieren, maar met name asieldieren, een beter bestaan te creëren droeg Hinne met veel enthousiasme uit. Zijn wens was het dan ook om een officiële bevestiging te krijgen van de professionaliteit van het Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage in de vorm van deze Erkenning. Mede door zijn niet aflatende inspanningen is de erkenning vandaag een feit.

Leen Gottschal, beheerder van Stevenshage, heeft de Erkenning in ontvangst genomen en kreeg tevens een cheque met een waarde van maar liefst € 10.000. Deze bijdrage voor erkende asielen is zeer welkom om de stroom rekeningen die elke week betaald moet worden te kunnen voldoen en de dieren het aan niets te laten ontbreken.

Ook de heer Der Weduwen, voorzitter van de dierenbescherming afdeling Noordwijk, liet zijn lovende woorden vergezeld gaan van een cheque en hoopt op een voortzetting van de goede samenwerking met Stevenshage in de toekomst.

Het erkenningbordje werd aangereikt door hond Cas (ja, deze heeft al een baas…), want in Stevenshage draait alles om de dieren en dat is ook hierbij te merken. Na afloop van het officiële gedeelte van de feestelijkheden werden eerst de honden in het asiel verrast met een kong (speelbot van rubber waar wat lekkers in kan) en de katten kregen ook lekkers en kattenspeeltjes. Pas daarna was het tijd voor taart en drinken voor de mensen. Op de taart stond de afbeelding van asielpoes Arie. Zij is de eigenlijke ‘directrice’ van Stevenshage en heeft het gebeuren van vanmorgen op de haar eigen stoïcijnse manier ondergaan. Dat er nou niemand vandaag de pot met melkpoeder even wilde laten vallen of zelfs maar op een bereikbare plek open wilde laten staan heeft haar diep teleurgesteld. Maar verder is ook zij zeer tevreden met de kwaliteit van de verzorging in Stevenshage.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×