De belangrijkste Leidse rederijen staan weer op goede voet met elkaar. V.l.n.r.: K. Parmentier(Schuitje Vaart), Wethouder Geertsema, Dhr. Brenninkmeyer (Universiteit Leiden), J. Veringa (Rederij de Oude Rijn) en C. Verplancke (Stichting Stadsparkeerplan Leiden). (Foto's: Frans Lardee).

Leidse redersruzie bijgelegd

De ruzie tussen de Leidse rederijen en de exploitant van de Watertaxi, de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL), is bijgelegd. Om het hoog opgelopen conflict te sussen schakelde waterwethouder Alexander Geertsema een mediator in. Met succes, zo bleek donderdagmiddag.

De Leidse reders lagen al lange tijd overhoop met de SSL vanwege de in hun ogen oneerlijke concurrentie die ze ondervonden van de gesubsidieerde Watertaxi. In restaurant Cityhall is donderdag een overeenkomst gesloten, waarin heldere afspraken zijn gemaakt waar alle reders zich aan zullen houden. Zo zal de gemeente op korte termijn duidelijke veiligheidsregels vaststellen en ook de naleving ervan controleren.

Ook stopt de gemeente Leiden met het ondersteunen van de Watertaxi en zal ook de gemeentelijke Rederij Rembrandt worden verkocht. SSL is daarbij uitgesloten van aankoop. Van de vier watertaxi’s die SSL in de vaart heeft, mag men er twee houden, de andere twee worden voor de normale marktwaarde verkocht. Ook mag de SSL alleen nog onder voorwaarden personeel via DZB in dienst nemen.

Leiden Rederijen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×