Aanvulling salaris Pechtold geen 1100 euro

“Vier oud-wethouders ontvangen nog wachtgeld van de gemeente Leiden. Dat kost de gemeente op jaarbasis 213.500 euro”. Dat schreef het Leidsch Dagblad vorige week. Daarbij gaat het onder andere om oud-wethouder Alexander Pechtold die als burgemeester van Wageningen iets minder verdient dan als wethouder in het grotere Leiden. Dat verschil wordt aangevuld. Pechtold is niet blij met de suggestie dat hij Leiden met hoge kosten opzadelt: “Het gaat om EUR 125,33 per maand,” zo laat hij weten. Volgens het Leidsch Dagblad ging het om ‘maximaal 1100 euro per maand’.

Hoeveel Leiden aan andere oud-wethouders betaalt, is nog niet bekend. Het Leidsch Dagblad heeft, om dat boven tafel te krijgen, een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Met zo’n ‘WOB’ is de overheid verplicht bepaalde informatie alsnog te verschaffen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×