Gemeente verbiedt Hardcore to the Bone

“Het is gewoon echt zwaar klote!” Bart van Schooten, Events Director bij UDC baalt stevig van de gemeente Leiden die gisteren besloot geen vergunning te verlenen voor “Hardcore to the Bone“, een grote harcoreparty die op 15 mei gehouden zou worden in de Groenoordhallen. Op de party zou o.a. hardcoreband Neophyte hun DVD releasen. “Het is voor Neophyte extra zuur dat hun DVD release party op zo’n manier verknald wordt door het waaiwapperbeleid van een stel ambtenaren”.

“Ik ben er van overtuigd dat de DVD sowieso een succes wordt,” aldus van Schooten. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, kunnen deze inleveren bij het voorverkoopadres waar ze het gekocht hebben. Verplaatsen van het event naar een alternatieve locatie of datum is volgens de organisatie op korte termijn onmogelijk.

“Hardcore to the Bone is een legendarisch concept dat in de jaren negentig naam maakte in de hardcore dance scene. Organisatoren Midtown Records en UDC Events stonden destijds aan de wieg van de formule en ook nu staan deze partijen weer achter dit grootschalige evenement. Naar nu is gebleken, is voor het event uiteindelijk geen gedoogvergunning verleend door de gemeente Leiden. Als motivatie wordt door de gemeente gecommuniceerd dat het geluidsniveau van het event hinder voor omwonenden zal opleveren,” zo laten de organisatoren weten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×