Stephan Hulisz won vrijdagavond de 29e editie van de Singelloop. (Foto: Chris de Waard).

Recordaantal deelnemers bij 29e Singelloop

De combinatie van het prachtige lenteweer en de deelname van heel veel scholieren zorgden afgelopen vrijdagavond voor een recordaantal deelnemers voor de 29e Singelloop. Maar liefst 3325 lopers verschenen, na de warming up onder leiding van Borke Eradus van Sportcity, aan de start. Die start verliep overigens niet helemaal volgens plan. Doordat honderden mensen steeds verder naar voren liepen, ging de Singelloop op de Maresingel van start in plaats van op de startlijn die zo’n 50 meter naar achteren op het NUON-terrein was aangebracht. De organisatie vond het niet verantwoord om iedereen weer terug te sturen en besloot de start dan maar een stukje verderop te laten plaatsvinden. De Leidse atleet en sportredacteur van het Leidsch Dagblad, Tim Brouwer de Koning, gaf het startschot om vervolgens zelf ook mee te lopen.

Onder de deelnemers waren dit jaar naast veel ‘gewone Leidenaren’ en scholieren ook weer veel wedstrijdlopers. Als eerste kwam Stephan Hulisz over de meet, gevolgd door Edgar Creemers en op de derde plaats Rene van Dijke. Als eerste vrouw finishte Martine Hendriksen. Naast de 3325 lopers deed er ook een wheeler mee; Eveline van Leeuwen die Nederland binnenkort ook vertegenwoordigd bij de Paralympics.

De opbrengst van de 29e Singelloop, 10.500 euro, gaat dit jaar naar twee goede doelen. De Leidse Stichting De Haardstee die  ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking biedt. De Haardstee gebruikt de opbrengst voor het aanschaffen van 3 was/droog combinaties. Het tweede goede doel is Scouting Kimball o’Hara uit Voorschoten. Deze groep heeft haar onderkomen in “Jadoo Gher”, een ruime accommodatie aan het Frans Halsplantsoen. Kimball o’Hara gaat het geld gebruiken voor een verplichte brandmeldinstallatie. Beiden mochten een cheque van 5250 euro in ontvangst nemen uit handen van Jelle Linnekamp (NUON) en Henrico van Lammeren (Leidsch Dagblad).

Leiden singelloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×