Hondenbelasting verdwijnt

De hondenbelasting wordt in Leiden afgeschaft. Het college wil op die manier 60.000 euro besparen op de inningskosten en het geld voortaan gelijk met de OZB binnenhalen. Deze wordt daarvoor met zes euro per huishouden verhoogd. In de stad heerst veel onbegrip over de maatregel, vooral bij mensen die geen hond hebben. Zij redeneren dat ze nu moeten gaan betalen voor een hond die ze niet hebben. Onterecht, vindt het college. Wethouder Van der Sande (VVD, financiën: “De opbrengst wordt nu ook niet gebruikt voor het opruimen van hondenpoep dus het principe van ‘de vervuiler betaalt’ gaat toch al niet op”. Dat is precies wat oppositiepartij CDA steekt. De partij diende dan ook een amendement in om de hondenbelasting te handhaven en de gelden aan te wenden voor de overlastbestrijding.

Voor wethouder Van der Sande is dat geen optie. “Hondenbezitters betalen nu eigenlijk al vijf keer teveel, dus dat kan je niet nogeens verhogen.” Een meerderheid van de raad lijkt zich achter het collegestandpunt te scharen.

Leiden ted


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×