Wethouder Van der Sande met de ontwerp jaarrekening 2003 van de gemeente. Op 17 juni moet de gemeenteraad de rekening vaststellen. (Foto: Chris de Waard).

Rekening 2003 gepresenteerd

Wethouder Rogier van der Sande (VVD, financiën) heeft vrijdagmiddag de Rekening 2003 van de gemeente Leiden gepresenteerd. Leiden sloot het jaar af met een meevaller van zo’n 11 miljoen euro. Om te voorkomen dat de gemeenteraad zich in deze periode van zware bezuinigingen rijk rekent, geeft Van der Sande er direct een ‘winstwaarschuwing’ bij. Het gaat voornamelijk om incidentele meevallers.

Van der Sande beaamt dat er ook een aantal structurele bedragen in de meevaller van 11 miljoen zitten, maar die wil hij niet uitgeven. “Er zijn ook structurele tegenvallers, zoals vorige week de ‘jobstijding’ van het rijk dat we opnieuw een lagere uitkering uit het gemeentefonds krijgen als gevolg van rijksbezuinigingen.”

Leiden ted


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×