Het spandoek dat Eurodusnie aan het pand aan de Boerhaavelaan heeft bevestigd, is vooral voor treinreizigers goed zichtbaar. (Foto: Eurodusnie).

Eurodusnie voert actie tegen uitlevering andersglobalist

Vrijdag is in Amsterdam, Groningen, Leiden, Rotterdam en Utrecht actie gevoerd tegen het uitleveringsbeleid van Minister Donner van Justitie, naar aanleiding van de uitlevering aan Zweden van de 23-jarige andersglobalist Maarten Blok. Het Leids anarchistisch collectief Eurodusnie protesteerde tegen de uitlevering van de activist door een groot spandoek bij het treinspoor te hangen.

Zweden vraagt om uitlevering van Maarten Blok, omdat hij tijdens de Eurotop in het voorjaar van 2001 een politieagent zou hebben geslagen. Volgens het Steuncomite van Blok spreekt alle bewijs dit echter tegen. Maarten wil een mogelijkheid om voor een Nederlandse rechtbank zijn onschuld te bewijzen.

De rechtbank waarvoor hij in Zweden moet verschijnen is volgens Eurodusnie ‘berucht vanwege haar gebrek aan objectiviteit, haar grenzeloze vertrouwen in ‘onfeilbare’ politie-getuigen die elkaar tegenspreken en gemanipuleerd bewijsmateriaal en bovendien deelt ze 10 tot 17 keer hogere straffen uit dan gebruikelijk’.

Leiden eurodusnie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×