Eurodusnie stelt ruimte beschikbaar

Progressieve initiatieven die op zoek zijn naar een betaalbare ruimte om activiteiten te organiseren, kunnen voortaan terecht bij Eurodusnie. Het collectief is begonnen met het zogenaamde ‘Ruimteproject’. Gegadigden kunnen zich melden bij Eurodusnie.

Eurodusnie beheert een deel van Vrijplaats Koppenhinksteeg. In de Leidse Koppenhinksteeg hebben sinds eind jaren zestig tal van ideële organisaties onderdak gevonden. Het gaat om initiatieven van zowel sociale, culturele als politieke aard. Tot op de dag van vandaag vinden er tal van activiteiten plaats. Maarliefst honderd vrijwilligers zijn er actief in drie afzonderlijke organisaties die tezamen 600 m2 beheren. Eurodusnie beheert behalve een deel van Vrijplaats Koppenhinksteeg ook Vrijplaats Boerhaavelaan, waar meer dan 250 m2 wordt gebruikt voor sociaal culturele doeleinden. In beide van de door het collectief in gebruik zijnde gebouwen is behalve voor Eurodusnie activiteiten ook plaats voor door anderen georganiseerde progressieve initiatieven. Het kan dan gaan om onder meer filmvoorstellingen, poëzie avonden, concerten, vergaderingen en werkruimtes, maar ook kantoorruimte behoort tot de mogelijkheden, zowel voor incidentele als structurele activiteiten, van publieke en besloten aard.

Leiden eurodusnie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×