Sterke prestaties junioren Leiden Atletiek

Zaterdag kwamen de junioren C (13-15 jaar) en D (11-13 jaar) van Leiden Atletiek in actie voor de clubcompetitie. Al vroeg in het seizoen sneuvelden vele persoonlijke records. De jongens junioren D staan na zaterdag op de eerste plaats in hun poule.

Met name op de loopnummers gooiden de jonge atleten hoge ogen. D-junior Tiemen Gordijn won met overmacht de 1.000 meter in 3.12,3 minuten. Bij de meisjes C liep Suzanne Bos naar de tweede plaats in 3.17,0. Haar jongere zusje Liesbeth Bos liep bij de meisjes D naar de vierde plaats in 3.27,4, vlak voor Estelle Klink (3.30,2).

De jongens C liepen geen 1.000 meter, maar een 800 en een 1.500 meter. Tobias van der Leeuw liep op de kortste afstand een sterke 2.23,2, terwijl Roy van Kempen op de 1.500 meter tot 5.09,8 kwam. De goede prestaties op de loopnummers onderschrijven ook het succes van de loopgroep van Hans Ravensbergen, die tientallen jonge lopers begeleidt. Nog een andere pupil van de onlangs gediplomeerde trainer, Boukje van der Weijden, liep in de clubkleuren van AV de Spartaan uit Lisse naar 3.25,9 op de 1.000 meter. Haar broer Kars liep de 1.500 meter in 5.15,5.

Vooral de jongens junioren D presteerden daarnaast ook sterk op de andere nummers. Daniƫl Spruit won het hoogspringen met een hoogte van 1,55 meter en werd met 10,27 meter tweede bij het kogelstoten. Yorick Hendriksen wierp de discus met 27,33 meter zelfs naar een nieuwclubrecord. Tiemen Gordijn gooide voor zijn sterke duizend meter de speer al naar 29,25 meter, goed voor de tweede plaats. Met twee vijfde plaatsen op de 80 meter en de 80 meter horden voor Fabian Marchand en een gedeelde tweede plaats op de estafette stond de Leidse ploeg dan ook afgetekend aan de leiding.

De meisjes hadden dit jaar een erg jonge ploeg bij de D junioren en eindigden daardoor wat minder hoog. Estelle Klink liep een goede 60 meter sprint (ongeveer 9,3), maar werd vergeten in de uitslag. Els Hufen eindigde in 12,5 seconden als vierde op de 60 meter horden. Verder moest de ploeg het doen met plekken in de middenmoot, maar de meiden braken wel een groot aantal persoonlijke records.

Ook de jongens C verbeterden zichzelf op vele onderdelen. Willem Zwetsloot en Wouter van Zwieten werden tweede en derde bij het speerwerpen met afstanden van 35,69 en 32,30 meter. Wouter liep daarna de 100 meter in 12,9 seconden (3de). Willem sprong 1,45 hoog. Bauke vander Velde liep de 100 meter horden in 19,0 seconden, goed voor een derde plaats.

De meisjes C staan na de eerste dag op een uitstekende derde plaats. Angela de Winter won zowel het verspringen (4,58 meter) als het discuswerpen (23,54 meter). De Leidse ploeg liep naar een tweede plek op de estafette. Sophie de Wit kwam tot 23,80 meter met de speer, met een derde plaats als resultaat. Jette van der Eijnden sprong 1,40 hoog. Neem daarmee nog het weliswaar bewolkte, maar droge en windstille weer in Alphen en de goede onderlinge sfeer en je kunt spreken van een zeer geslaagde eerste competitiedag voor de juniorenploegen van Leiden Atletiek.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×