Directeur Hartstichting ontslagen

De Nederlandse Hartstichting (NHS) heeft directeur Volkert Manger Cats met onmiddelijke ingang ontslag aangezegd, toen bleek dat er met hem geen compromis mogelijk was om tot een lager salaris te komen. Dat maakte voorzitter Jansen van de NHS vrijdagavond bekend in het televisieprogramma Nova. De directeur kwam in opspraak toen bekend werd dat zijn salaris maar liefst 172.000 euro per jaar bedraagt. De Hartstichting wilde dit naar aanleiding van alle commotie verlagen naar maximaal 130.000 euro, maar Manger Cats was daartoe niet bereid. NHS-voorzitter Jansen toonde zich ‘diep teleurgesteld’ in zijn directeur. “Ik ben zeer teleurgesteld in hem als arts en als directeur. Hij stelt zijn eigen belang boven het belang van de Hartstichting en de 80.000 collectanten. Twee weken geleden vierde de Hartstichting nog het 40-jarig jubileum met een feestelijke Wetenschapdag in de Pieterskerk die mede werd betaald door de gemeente Leiden en de Universiteit Leiden.

Volgens voorzitter Jansen was het hoge salaris van Manger Cats te wijten aan het feit dat men persé een topcardioloog zocht. Manger Cats werd destijd weggekocht bij het LUMC waar hij Chef de Clinique was. “Het was destijds buitengewoon moeilijk om een medisch directeur aan te trekken,” zei Jansen in Nova. “Wij waren ons ook niet bewust van het feit dat zijn salaris veel hoger was dan dat van anderen in vergelijkbare functies”.

In verband met het topsalaris legde eerder deze week het voltallige bestuur van de Leidse afdeling haar taken neer. Ook weigerden de Leidse collectanten om tijdens de collecteweek langs de deuren te gaan.

Manger Cats vecht zijn ontslag aan. Over een afkoopsom moet de kantonrechter beslissen.

Leiden hartstichting


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×