Jan van Houtpenning voor Karel Caron

2

Burgemeester en Wethouders van Leiden hebben besloten de Jan van Houtpenning toe te kennen aan Karel Caron, scheidend manager sporthallen en zwembaden bij het gemeentelijk Sportbedrijf Leiden. Caron verlaat de gemeentedienst na 38 jaar. Zijn hele carrière is de heer Caron betrokken geweest bij de realisatie van nieuwe sportaccommodaties, waaronder de sportzaal aan het Broekplein, de Vijf Meihal, de Turnhal, het recreatiebad De Zijl en het combibad De Zijl. In het bijzonder ging zijn aandacht uit naar de kwaliteit van de accommodaties voor de sporter. Hij vond een goede sportvloer belangrijker dan een dure steensoort.

De penning, die wordt toegekend aan ambtenaren die zich gedurende een lange reeks van jaren hebben onderscheiden door bijzondere toewijding aan hun taak, is donderdag uitgereikt door sportwethouder Hessing tijdens Caron’s afscheidsreceptie Holiday Inn.

Delen

2 reacties

 1. john van haasteren op

  Karel Caron heeft op prettige wijze zich ingezet voor de belangen van de sporters.

  Hij heeft groot gelijk als hij zegt dat hij zich zorgen maakt over de magere balangstelling van politici voor de sport. Helaas is de waarde van de sport niet meetbaar als het gaat om de schade die anders de jeugd nog meer veroorzaakt zou hebben.

  KAREL BEDANKT VOOR je geweldige inzet voor de sport in Leiden.

  John van Haasteren.

   

 2. alexander pechtold op

  Karel, van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende onderscheiding !!

Je bent nu offline