Oranjeversiering geen reden tot zorg

De feestversiering die de Leidse horeca, maar ook bijvoorbeeld sportkantines, massaal hebben opgehangen tijdens de ek-wedstrijden, leiden niet tot gevaarlijke situaties. Dat zei burgemeester Lenferink donderdag in antwoord op vragen van Leefbaar Leiden. Fractievoorzitter Daan Sloos had zelf geconstateerd dat er wel degelijk brandgevaarlijke voetbalversiering in kroegen hangt. Die plekken gaat hij op verzoek van Lenferink doorgeven, zodat de gemeente er kan controleren.

Dat gebeurt overigens tijdens de duur van het ek sowieso al steeksproefgewijs. Volgens Lenferink zijn daarbij geen gevaarlijke situaties aan het licht gekomen. “Bij de laatste controles hebben we geconstateerd dat de horeca op dat vlak zijn verantwoordelijkheid neemt,” aldus Lenferink.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×