Voor vertrek plaatste Van der Sande nog snel een Hup Holland-vlaggetje. Inmiddels weten we dat het heeft geholpen. (Foto: Milieu en Beheer/Laurens Mingelen).

Leiden schenkt onderhoudswagens aan Juigalpa

Gistermorgen heeft wethouder Van der Sande (wijkbeheer) twee kleine vrachtwagens uitgezwaaid die de gemeente Leiden cadeau heeft gedaan aan de Leidse zusterstad Juigalpa in Zuid-Amerika. De wagens vertrokken om 9.00 uur bij Milieu en Beheer op het industrieterrein De Waard richting de haven van Rotterdam waar ze verscheept worden.

Dit jaar viert Juigalpa haar 125-jarig bestaan als stad. Ter gelegenheid hiervan vervult de gemeente Leiden een grote wens van het gemeentebestuur van Juigalpa. Er is in Juigalpa een schreeuwend gebrek aan kleine vrachtwagens ten behoeve van onderhoud aan straten, opruimen van vuil etc. Op dit moment behelpt men zich in Juigalpa met oud en gammel materieel. Bij de dienst Milieu en Beheer zijn onlangs enkele wijkonderhoudswagens afgeschreven die ingeruild zouden worden. Op dat moment ontstond het idee om twee van deze wagens aan Juigalpa te schenken. De burgemeester van Juigalpa, de heer Erwing de Castilla, heeft zich zeer verheugd getoond over de komst van de twee vrachtwagentjes.

De wagens worden woensdagochtend a.s. vanaf de Banckertweg naar de Rotterdamse haven gereden, vanwaar ze per container naar de haven Puerto Cort├ęs in Honduras gaan. Vervolgens gaan ze over de weg via Managua, de hoofdstad van Nicaragua, naar Juigalpa.

De afgeschreven wagens zijn nog in prima conditie en kunnen in Juigalpa nog jarenlang goede diensten bewijzen. De monteurs in Juigalpa zijn vakmensen als het gaat om het rijdend houden van gebruikt materieel. Ook de Leidse vuilniswagen die in 1999 geschonken is, doet nog steeds dagelijks dienst.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×