Foto's: Frans Lardee.

Alweer een Leidse 100-jarige

Mensen en dus ook Leidenaren worden steeds ouder. Dat blijkt ook uit het grote aantal bezoekjes de burgemeester Lenferink deze dagen aflegt aan stadsgenoten die de 100 passeren. Afgelopen maandag werd mevrouw Hollebeek-Lek 100 jaar. Burgemeester Lenferink ging woensdag bij haar op felicitatiebezoek.

Mevrouw Clasina Hollebeek-Lek is op 23 juni 1904 geboren in Leiden en heeft er altijd gewoond. Het grootste deel van haar jeugd, tot aan haar huwelijk, heeft ze doorgebracht in een bovenhuis naast de Synagoge aan het Levendaal. Na de lagere school aan de Pasteurstraat ging zij als 12-jarig meisje in betrekking bij diverse Leidse families. Op 4 juli 1932 trad zij in het huwelijk met Arie Hollebeek. Na haar huwelijk betrok zij samen met haar Arie een bovenwoning aan de Morsweg. In 1935 werd een nieuwbouwhuis gekocht in de P.J. Blokstraat.

Meneer Hollebeek was werkzaam bij de Armenraad. Na een naamsverandering in 1945 werd dat de Sociale Raad, alwaar hij zijn 40-jarig jubileum vierde. In 1964 werd de Sociale Raad opgeheven en meneer Hollebeek heeft toen nog enkele jaren, tot aan zijn pensioen, bij de afdeling Bevolking op het stadhuis gewerkt. Naast zijn dagelijks werk was hij actief in tal van organisaties.

Meneer en mevrouw Hollebeek hebben in 1935 een zoon gekregen. Meneer Hollebeek is in 1989 overleden. Vanaf 1969 woont mevrouw in een flatwoning aan de Burggravenlaan.

Volgens de zoon van mevrouw Hollebeek heeft zijn moeder dankzij haar wilskracht, zelfdiscipline en een strak leefpatroon haar hoge leeftijd mogen bereiken. Zij is nog steeds een vraagbaak voor wat betreft familieaangelegenheden en allerhande Leidse zaken.

Advertentie

Leiden 100jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×