"E-mailgat" speelt Leiden parten bij bouwvergunningen

Iedereen die na 1 juli per e-mail een bouwaanvraag indient via een willekeurig e-mailadres van de gemeente Leiden, moet binnen vier weken een reactie krijgen. Gebeurt dat niet, dan moet de gemeente de vergunning verlenen. De termijn gaat in zodra de mailserver van de gemeente het bericht heeft ontvangen. Een en ander is het gevolg van de wet Digitale Overheid. Raadslid Yvonne van Delft (GroenLinks) kwam dinsdag met die waarschuwing. Zij maakt zich vooral zorgen om aanvragen die worden gemailed aan medewerkers die inmiddels bij de gemeente zijn vertrokken.

Volgens wethouder Geertsema loopt het allemaal niet zo’n vaart. “We gaan alle adressen de komende tijd inventariseren en zorgen dat er een automatisch antwoord wordt verzonden aan de indienders. “Daarin nemen we dan op dat een bouwaanvraag bij de gemeente Leiden niet per e-mail kan worden ingediend”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×