In december wordt de ijsban op de Beestenmarkt weer aangelegd. Ook voor 2005 stelt de gemeente een krediet beschikbaar. (Archieffoto: Chris de Waard).

Toekomst ijsbaan Beestenmarkt voor twee jaar zeker gesteld

Nog twee keer wil de gemeente Leiden voor maximaal 30.000 euro per jaar garant staan voor aanloopverliezen van de ijsbaan die dit en volgend jaar in december weer op de Beestenmarkt wordt aangelegd. Na 2005 moet de ijsbaan dan helemaal op eigen benen staan. In 2003 legden Leidse ondernemers in samenwerking met het Leidse Centrummanagement de ijsbaan voor de eerste keer neer. Het werd een groot succes. Duizenden mensen gingen er regelmatig schaatsen en ook scholen maakten veelvuldig gebruik van de ijsbaan. Van het gemeentelijke krediet van 30.000 euro werd 22.000 euro gebruikt.

Om de ijsbaan en andere activiteiten ook voor de toekomst zeker te stellen, willen de Leidse ondernemers een fonds gaan vormen waaruit dit soort zaken betaald kunnen worden.

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×