De illegale serre van de Grote Beer aan de Rembrandtstraat. Eind augustus beslist de Leidse raad of het bouwwerk wordt gelegaliseerd of toch moet worden afgebroken. (Foto: Chris de Waard).

Serre Grote Beer blijft voorlopig staan

De Leidse gemeenteraad heeft dinsdagavond geen besluit genomen over de toekomst van de illegaal gebouwde serre bij Café de Grote Beer. Voorafgaand aan de raadsvergadering werd in het fractievoorzittersoverleg besloten om het punt van de agenda af te voeren. “Het is niet rijp voor besluitvorming,” zo deelde CDA-raadslid Jan-Jaap de Haan het college namens de raad mee. Ook kreeg het college de opdracht om de serre voorlopig ongemoeid te laten.

Wethouder Hillebrand zei onlangs in een commissievergadering nog dat het college van plan was om te gaan handhaven. Dat betekent in dit geval dat de serre gesloopt zou worden. Nu de gemeenteraad het college heeft verzocht hier vanaf te zien, is sloop voorlopig van de baan. Eind augustus besluit de raad alsnog of de serre weg moet of gelegaliseerd wordt.

Leiden serre


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×