Leiden gaat woonbotenverordening vervroegd evalueren

Naar aanleiding van alle commotie rond de nieuwe woonboot aan de Schelpenkade gaat de Leidse gemeenteraad zo snel mogelijk de gemeentelijke woonbotenverordening evalueren. Waarschijnlijk nog dit najaar. Pvda-wethouder Hans Buijing zegde dat toe nadat de gemeenteraad unaniem een motie van die strekking van de Partij van de Arbeid steunde. Bij de evaluatie moet meer dan nu rekening gehouden worden met de maximale afmetingen van woonboten in relatie tot de breedte van het vaarwater waaraan ze (komen te) liggen.

Ook de onderlinge afstand tussen woonboten moet opnieuw onder de loep worden genomen, om ‘het gewenste zicht op het water vanaf de weg’ veilig te stellen. De afgelopen jaren zijn veel oevers bij woonboten helemaal volgebouwd met schuurtjes en andere bouwsels, waardoor het water vaak helemaal aan het zicht wordt onttrokken.

Een nieuwe woonbotenregeling zal geen ingrijpende wijzigingen met zich meebrengen voor de bestaande situatie. Alleen als er echt gevaarlijke situaties worden geconstateerd, wil de Pvda ook bestaande ligplaatsen ter discussie stellen.

Leiden woonkasteel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×