Leidse viswinkel in top 3 haringtest

Viswinkel Atlantic aan het Levendaal is als derde geëindigd in de jaarlijkse haringtest van het Algemeen Dagblad. De haring van de Leidse viswinkel werd beoordeeld met een 8. De krant onderzocht 80 verkooppunten door heel Nederland. Opvallende eerste werd Vishandel Koning in Rijswijk die vorig jaar nog op de laatste plaats eindigde. Zijn haring kreeg een 9,5. Tweede werd Viskraam Robbie’s Haring in Den Haag met een 8,5. De keurmeesters van het AD hadden wel een paar kritische opmerkingen voor de Leidse vishandelaar: “Een verkoopster die haar vingers aflikt en dan de haring met de hand beetpakt. Nou nee. Als je die gedachte blokkeert, smakelijk hapje.”

“Het frisse en zilte van de geur komt terug in de smaak. Prima haring.” De bacteriologische gesteldheid van Atlantic werd goed bevonden. Ook was de haring goed schoongemaakt. De presentatie kan volgens het AD wel beter: “Zonde van de smoezelige zaak”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×