Excursie door het Leidse Heempark

Op zondagmiddag 25 juli vindt een excursie in het Leidse Heempark plaats. Deze zomerwandeling is georganiseerd door de afdeling Natuur- en Milieueducatie (NME) in samenwerking met het IVN. Het thema is ‘Zomer in het Park’.

De extreme weersomstandigheden van dit jaar – storm en veel regen – hebben zowel in positieve als in negatieve zin uitwerking op flora en fauna in het park. Voor de planten is het tot nu toe heel gunstig geweest: weinig droogte en niet te warm. Veel soorten bloeien daardoor langer dan normaal. Ook de zwammen doen het goed. Diverse paddestoelen komen dankzij het vochtige weer nu al tevoorschijn.

Voor de insecten zijn de omstandigheden niet zo gunstig. Met regen en kou komen populaties van veel soorten nauwelijks tot ontwikkeling. Dat is vooral te merken aan de vlinderstand, je ziet ze maar weinig fladderen. Maar de zomer is nog niet voorbij, er kan nog heel wat veranderen. Naast deze wandeling op zondag kan er gedurende de zomervakantie een leuke natuurpuzzeltocht gedaan worden in het Heempark.

De excursie start om 14.00u. Deelname is gratis. Het Heempark ligt aan de Oegstgeesterweg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×