Gemeente gaat vaker wegslepen

Met de nieuwe wegsleepregeling die in juli is ingegaan, heeft de gemeente meer mogelijkheden om voertuigen weg te slepen. Auto’s die de doorgang van het verkeer belemmeren of ten onrechte op een parkeerplaats met speciale bestemming staan, kunnen worden weggesleept. Dit bezorgt de foutparkeerder niet alleen veel ongemak. Het wegslepen is namelijk ook kostbaar: een boete kan snel oplopen tot 300 euro.

Foutgeparkeerde auto’s zorgen voor overlast en ergernis: auto’s, vrachtwagens, fietsers en voetgangers moeten zich er langs manoevreren en gemeentelijke diensten, zoals de vuilnisophaaldienst, worden gehinderd in hun werk. Bovendien wordt regelmatig ten onrechte geparkeerd op parkeerplekken met speciale bestemming: een laad-en-losplek, een gehandicaptenparkeerplaats of een taxistandplaats. Met de nieuwe regeling heeft de gemeente meer mogelijkheden om weg te slepen. In de praktijk beoordeelt de gemeentelijke opsporingsambtenaar (de parkeercontroleur) of het noodzakelijk is dat de foutgeparkeerde auto wordt weggesleept of dat kan worden volstaan met een parkeerbon.

Voor het wegslepen van voertuigen heeft de gemeente een contract gesloten met het sleepbedrijf Van den Ameele. Foutgeparkeerde auto’s worden weggesleept naar het parkeerterrein van het sleepbedrijf in Oegstgeest. Daar kan de eigenaar de auto ophalen tegen directe betaling van de kosten van het wegslepen en bewaren. Het wegslepen kost € 178,31 en voor het bewaren wordt € 49,90 voor het eerste etmaal gerekend en daarna voor elke 24 uur (of een gedeelte daarvan) € 22,50. Als de auto ’s avonds of in het weekend wordt opgehaald, moet € 25,00 extra worden betaald.

De nieuwe wegsleepverordening geldt niet alleen voor auto’s maar voor alle soorten voertuigen zoals aanhangwagens, caravans en motorfietsen. De gemeente wil met de nieuwe regeling het foutparkeren ontmoedigen en de overlast van foutgeparkeerde auto’s terugdringen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×