Ook loco-burgemeester Ron Hillebrand prikte een vorkje mee. (Foto's: Chris de Waard).

Hutspotparty bij Mediapoort in Spaanse sfeer

Alweer voor de zevende keer organiseerde de Mediapoort Leiden aan de vooravond van de 3 oktoberviering een hutspotparty vooor haar relaties. Naast de clienten van de bedrijven in de Mediapoort, waren ook politici en (bestuurs)leden van de 3 October Vereeniging aanwezig. De hutspotparty had dit jaar een Spaans tintje met tapas, spaanse muziek van het duo Down South en een schilderij van Picasso dat door de bezoekers kon worden beschilderd.

De opening van de Hutspotparty werd verzorgd door de voorzitter van de Commissie Haring en Wittebrood van de 3 October Vereeniging, Rens Heruer. Hij vertelde de aanwezigen iets over de oorsprong van de hutspot die vroeger niet van winterpeen, uien en aardappelen werd gemaakt, maar van winterpeen, uien en pastinaken. Een witte wortel die qua smaak wel wat aan aardappels doet denken. Heruer besloot zijn toespraak met een fictief doemscenario: “Wat als de Spanjaarden hadden gewonnen? Dan hadden we nu geen hutspot, maar paella gegeten. Een mix van groente en visdingetjes. Ook een soort hutspot dus”.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×