Politie blikt terug op een rustige 3 oktoberviering

“De viering van 3 oktober is rustig en zonder echte ‘wanordelijkheden’ verlopen,” zo laat politievoorlichter Chris van Egmond na afloop van de festiviteiten weten. Wel werden er in de nacht van zondag op maandag nog zeven aanhoudingen verricht en gisteravond 15, waarmee het totaal op 35 komt. Er waren echter geen vechtpartijen of andere openbare orde problemen. “Maandag hoefde de politie zelfs helemaal niet in actie te komen,” aldus een tevreden Van Egmond.

In de nacht van zondag op maandag hield de politie rond 01.30 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een 16-jarige Leidenaar en een 21-jarige man uit Den Haag aan. Zij hadden een 23-jarige Leidenaar een gebroken neus geslagen. Beiden zijn na verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Op de Haarlemmerstraat hield de politie diezelfde nacht in totaal drie mannen aan. Twee mannen van 23 en 21 jaar uit Zoeterwoude beledigden een agent. Een 17-jarige Leidenaar stond onder de ogen van agenten op een fiets te springen. Later bleek dat hij die op de Breestraat had gestolen.

Rond 04.50 uur moest de politie nog ingrijpen bij een ruzie op de Nieuwe Beestenmarkt. Daarbij werden een 30-jarige man uit Beverwijk en een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Alle verdachten zijn na verhoor in de loop van de dag met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

De politie nam maandag op de Hoge Rijndijk bij een snackbarhouder honderd bierblikjes in beslag. De man was verkocht het bier aan mensen die de optocht bekeken, maar had daarvor geen vergunning.

Tenslotte noteerde de politie een aantal onwelwordingen in met name cafe’s, waarvoor ambulances werden gewaarschuwd. Ook deden tot nu toe vier mensen aangifte van zakkenrollerij. Verder omschrijft de politie de sfeer als gezellig en ontspannen.

Op 4 oktober werd rond 18.50 uur op het kermisterrein een 30-jarige Leidenaar aangehouden. Hij had een 20-jarige man uit Voorhout enkele vuistslagen in het gezicht gegeven. Rond 19.20 sloeg een 57-jarige man uit Leiderdorp in de Koornburgsteeg de 29-jarige Leidse eigenaar van een broodjeszaak en werd daarom opgepakt. Op de Oude Herengracht vond een 44-jarige dronken automobilist uit Leiderdorp het nodig om zich tegen zijn aanhouding te verzetten en de agenten daarbij te schoppen. Ook een 41-jarige bromfietsster uit Leiden werd op de Herengracht aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Op het Stationsplein werden rond 23.30 uur een 23-jarige man uit Nieuwerbrug en zijn 22-jarige vriend uit Woerden aangehouden voor belediging van agenten. Ook probeerden zij het werk van de agenten onmogelijk te maken. Rond 01.30 uur werden op de Botermarkt twee Leidenaren van 24 en 22 jaar opgepakt omdat zij stonden te dansen om omgevallen fietsen. Bij een café aan de Nieuwe Beestenmarkt werden rond 02.50 uur een 19-jarige vrouw uit Amsterdam en haar 25-jarige vriend aangehouden voor het mishandelen van de barkeepster van de bar.

Op de Korte Mare zagen agenten twee mannen met een vol bierfust van 50 liter sjouwen. Dit fust hadden ze gestolen bij een zalencentrum aan de Korte Mare. De twee, een 23-jarige Leidenaar en een 21-jarige man uit Den Haag werden aangehouden. Verder kreeg de politie vooral te maken met mensen die door de drank onwel waren geworden en zoekgeraakte kinderen.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2004


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×