Nou is natuurlijk bijna alles leuker dan gewoon les hebben op vrijdagmiddag, maar het minikoraal op de Garenmarkt is een uitje dat onder de Leidse schoolkinderen wel heel hoog scoort. (Foto's: Chris de Waard).

2000 Scholieren bij Minikoraal

Elk jaar worden het er meer en dit keer stonden er zo’n 2000 Leidse schoolkinderen om 13.30 uur klaar om een uur lang hun kelen schor te zingen tijdens de Minikoraal. “En dat zonder ook maar te oefenen, geweldig!” complimenteerde Eric Filemon in de persoon van Burgemeester Van der Werff de deelnemers.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dus riep de 3 October Vereeniging alweer 12 jaar geleden de minikoraal voor Leidse scholieren in het leven. De ‘echte’ koraal, dit jaar op 4 oktober om 8.00 uur in het Van der Werffpark, trekt jaarlijks weliswaar ook enkele duizenden Leidenaren, maar die zijn gemiddeld toch al wat grijzer. Nu de Leidse jeugd de koraalliederen als het ware met de paplepel krijgt ingegoten, is de toekomst van de gewone koraalzang weer een generatie lang gewaarborgd.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×