Pvda-gedeputeerde Marnix Norder (midden) verlaat de provincie. Zijn partij draagt hem voor als wethouder in Den Haag. (Archieffoto: Chris de Waard).

Marnix Norder verruilt Provinciehuis voor Haags stadhuis

Per 7 oktober 2004 legt Marnix Norder zijn functie als gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland neer. De PvdA-fractie van de gemeente Den Haag draagt hem voor als wethouder ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing. Marnix Norder is vijf jaar lang gedeputeerde geweest en had o.a. Mobiliteit, streekplan West en Bestuurlijke Zaken in zijn portefeuille.

Norder was de afgelopen jaren vaak in het nieuws. Vooral mobiliteit was een speerpunt voor Norder die zich een warm pleitbezorger toonde voor de aanleg van de RijnGouweLijn. Ook drukte hij er een gratis busdienst van het transferium in Leiden naar Den Haag door. In 2003 was Norder lijsttrekker voor de Pvda bij de statenverkiezingen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×