De vijf bestuursleden van de Stichting TEGEN-BEELD. (Foto: Ed Visser; overige foto's: Chris de Waard).

Erepenning voor Leidse Stichting TEGEN-BEELD

Burgemeester en wethouders van Leiden hebben besloten de erepenning van de gemeente Leiden dit jaar toe te kennen aan de Stichting TEGEN-BEELD. De stichting krijgt de penning voor het project Muurgedichten. De erepenning werd zojuist uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis.

De Stichting TEGEN-BEELD is in 1992 begonnen met het plaatsen van een reeks van 101 gedichten van dichters uit alle landen en taalgebieden op Leidse gevels en muren. “Niet alleen de keuze van de gedichten, maar ook de artistieke wijze waarop de gedichten zijn vormgegeven wekken alom bewondering,” zo licht het college de keuze voor TEGEN-BEELD toe: “Het project is van grote kunstzinnige en toeristische waarde voor de stad Leiden”.

Het project heeft in en buiten Leiden inmiddels navolging gekregen. Ook particulieren en organisaties hebben de stichting ingeschakeld om gedichten op privélocaties aan te brengen.

De erepenning wordt elk jaar aan de vooravond van de viering van Leidens Ontzet uitgereikt aan een persoon of instelling, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Leiden en haar inwoners. De erepenning is in goud uitgevoerd. De traditie wil dat instellingen en bedrijven een gouden exemplaar ontvangen; natuurlijke personen krijgen de penning in een zilveren uitvoering.

Leiden tegen-beeld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×