13 Aanhoudingen tijdens 3 oktoberviering

De Leidse politie heeft tijdens de viering van Leidens Ontzet tot nu toe 13 mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. Er deden zich volgens de politie geen grote vechtpartijen voor. “Het politieoptreden was dan ook gericht om escalaties te voorkomen en dat is gelukt,” aldus voorlichter Chris van Egmond. Een van de aangehoudenen is een 20-jarige man uit Emmen. Hij richtte bij het station een vuurwapen op een politieauto. Het bleek te geen om een nepwapen.

Op de Haarlemmerstraat werden een 23- en 21-jarige Hagenaar aangehouden nadat zij betrokken waren bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren, waarbij een mes was gezien. Op de Molenwerf arresteerde de politie de eigenaar van een snackar uit Stramproy die tegen de afspraken in alcoholhoudende drank verkocht. Een ambtenaar van de gemeente die daar tegen optrad, werd door de man mishandeld. Zijn zoon en een medewerker werden eveneens aangehouden.

Op de Nieuwe Beestenmarkt werd een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat die zich bemoeide met de aanhouding van zijn vriend. Hij sloeg daarbij twee agenten in het gezicht.

Een 28-jarige man uit Zwijndrecht werd aangehouden voor mishandeling van een portier van een uitgaansgelegenheid aan de 2e Binnenvestgracht. Aan diezelfde gracht hield de politie ook twee mannen van 21 en 18 jaar uit Den Haag aan die na een vordering van de politie niet weg wilden gaan.

Voor belediging van een agent werd een 20-jarige man uit Leiderdorp aangehouden op het kermisterrein aan de Lammermarkt. Op de Breestraat werd een 18-jarige Leidenaar aangehouden voor het vernielen van een buitenspiegel van een taxi en aan de Bouwelouwesteeg werd een 26-jarige man uit Oegstgeest aangehouden omdat deze het nodig vond een ‘Te Koop’ bord van een gevel af te trekken.

Alle verdachten werden na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van het weekend weer op vrije voeten gesteld.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×