Lange rijen op het Pieterskerkplein voor de gratis hutspot met klapstuk. (Foto's: Chris de Waard).

Jong en oud geniet van gratis hutspot

3200 Leidenaren schreven zich half september in voor de Grote Hutspotmaaltijd bij de Pieterskerk en het leek wel of ze er allemaal tegelijk waren. Lange rijen hongerige mensen schuifelden voetje voor voetje richting de gratis maaltijd. Voorafgaand aan de maaltijd kwam het 3 October Gilde bijeen in de Lokhorstkerk. Daar werd onder meer bekend gemaakt dat een deel van de opbrengst van de in juni gehouden Haringveiling naar ‘De Vrienden van Zuydtwijck’ ging.


Gilde-voorzitter Ton Geenjaar overhandigde een cheque van maar liefst 2.000 euro aan voorzitter van de ‘De Vrienden van Zuydtwijck’.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×