Burgemeester Lenferink vertelde in zijn toespraak dat het 400 jaar geleden is dat zijn voorganger Burgemeester Van der Werff is overleden. "En dat zijn we helemaal vergeten!," zo klapte hij uit de school. Lenferink: "Maar beloof me dat jullie vandaag allemaal een extra Corenwijntje op hem drinken, dan komt het alsnog helemaal goed."

Lenferink: "Een extra Corenwijntje op Van der Werff"

Vanmorgen rond 6.30 uur begon voor vele Leidenaren de viering van Leidens Ontzet bij de Reveillle op en rond het Stadhuisplein. Honderden mensen zongen hun kelen schor om vervolgens de rest van de stad wakker te maken door met de Franciscus Band Leiden een rondje centrum te maken. Vervolgens ging een deel van de mensen alvast naar de Waag waar een megarij stond voor de uitreiking van Haring en Wittebrood.

De rest, enkele duizenden, ging naar het Van der Werffpark voor de Koraalzang. Daar werd gezongen en geluisterd naar een historische toespraak van Jan Das de molenaar die vorig jaar Alexander den Tonkelaar opvolgde als 3 oktober-redenaar. Beiden werden door het massaal opgekomen publiek zoals gewoonlijk meerdere malen toegezongen. Na het hijsen van de krans en het zingen van het Wilhelmus werd het tijd voor het keuren van de haring in de Waag.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×