Opbrengst gala naar kankeronderzoek LUMC

Op het Pink Gala in de Nieuwe Kerk in Den Haag hebben bezoekers zaterdag 135.000 euro bijeen gebracht ten bate van kankeronderzoek en -voorlichting. Het geld schenken de organisatoren, twee Amerikaanse vrouwen die in Nederland wonen, aan het Leids Universitair Medisch Centrum en aan de BorstkankerVereniging Nederland.

Vorig jaar lukte het de American Women’s Club (AWC), waarvan de vrouwen deel uit maken, om 100.000 euro in te zamelen. Dit keer waren op het gala onder andere minister Hoogervorst (Volksgezondheid) en minister Kamp van Defensie, directeur G. Kleisterlee van Philips en de Amerikaanse ambassadeur C. Sobel aanwezig.

Met het geld dat in 2003 werd bijeengebracht, is de Stichting Pink Ribbon opgericht. De stichting is vernoemd naar het roze lintje, dat het internationale symbool is in de strijd tegen borstkanker.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×